Borgere med autisme får helt ny mulighed i nyt initiativ

Profilbillede
dato

Herning Kommune, Aarhus Kommune og Region Midtjylland har i samarbejde indledt et nyt initiativ for at støtte borgere med autisme.

De har lanceret et intensivt, højskole-lignende ophold kaldet "Boostcamp". Dette er et ugelangt forløb, der fokuserer på at styrke autistiske unge og voksne i alderen 18-45 år med normal til høj begavelse.

- Med Boostcamp kan vi skabe en anden form for læring og udvikling for målgruppen, end vi kan i dag i de eksisterende tilbud. Det er vigtigt, at vi hele tiden forholder os til de tilbud, vi har og ser på, om noget andet og nyt kan hjælpe til at støtte borgere med autisme yderligere, siger Charlotte Hald Madsen, centerleder for autismeområdet i Herning Kommune.

Boostcamp er designet til at hjælpe deltagerne med at forstå deres autisme og fokusere på deres styrker. Undervisningen leveres af autister, der fungerer som rollemodeller og inspiratorer.

Programmet inkluderer en række forskellige fag, herunder rollespil, animation, fællesskab, netværksdannelse og erfaringsudveksling.

Dette initiativ er muliggjort takket være en donation fra Den A. P. Møllerske Støttefond på to millioner kroner.

Du kan læse mere om Boostcamp her. 

https://www.herning.dk/nyheder/2024/borgere-med-autisme-faar-helt-ny-mulighed/

Kilde: Herning Kommune