56 pædagoger hjælper de mindste med sproget

Foto: Herning Kommune.
dato

Herning Kommune har iværksat en storstilet efteruddannelsesindsats for at forbedre sprogfærdighederne hos de 3-6-årige børn.

De tre-seks årige i Herning Kommune halter lidt bagefter med sproget. Det viser de årlige sprogvurderinger, der gennemføres i børnehave og 0. klasse.

Nu er Herning Kommune gået offensivt til værks for at gøre noget ved problemet. Ikke færre end 56 pædagoger har over de seneste to år været igennem en omfattende efteruddannelse til sprogvejleder.

Med den uddannelse i baglommen er pædagogerne særligt rustet til at spotte sproglige udfordringer hos de mindre børn og hurtigt sætte ind med de rette indsatser ude i institutionerne.

- Vi ser det som en investering i fremtiden. Lidt for mange mindre børn i vores kommune har haft sprogvanskeligheder. Med de mange nye sprogvejledere er der al mulig grund til at tro på, at det ændrer sig. Det er helt afgørende, at vores mindste borgere har et godt, sprogligt fundament, når de starter i folkeskolen, siger Anne Mette Bang Rasmussen, (V), formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune.

- Nu sætter vi som kommune yderligere kræfter ind på området. Men det er naturligvis stadig meget vigtigt, at forældrene husker at læse med deres børn derhjemme. Vi skal løfte det her i fællesskab, siger Anne Mette Bang Rasmussen.

Meget stor interesse
De 56 pædagoger har hver gennemført tre diplom-moduler hos VIA med tilhørende lektier og eksamen.

- Der har været meget stor interesse for at blive efteruddannet til sprogvejleder, og det vil jeg gerne anerkende medarbejderne for. Det er voksne mennesker med familie og fuldtidsjob, som har valgt at gennemføre hele tre moduler med løbende hjemmearbejde og afsluttende prøve. Det vidner om et stort engagement i det daglige arbejde, siger Anne Mette Bang Rasmussen.

Herning Kommune har afsat knap to millioner kroner til efteruddannelsesforløbet.

https://www.herning.dk/nyheder/2024/56-paedagoger-hjaelper-de-mindste/
Kilde: Herning Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.