Superliga-stjerner deler julegaver ud til økonomisk trængte familier

Simsir, Finhas, Gabriel og Thomas Larsen v julegaveuddeling 2023 (Foto: FCM Samfund)
dato

Årets bedste julegave for 210 børn i Jylland bliver en svulmende sportstaske fyldt med fodboldstøvler, fodbold, håndklæde, drikkedunk og sportstøj – toppet med et gratis medlemskab af den lokale sportsklub.

Jacob på 13 og Finhas på 14 var ekstra heldige – de fik gaven overrakt af en af vaskeægte superliga-spiller fra FC Midtjylland. Og hvem drømmer ikke om en selfie med sit internationale stjerneidol?

I starten af december deler superliga-spillere Aral Simsir og Adam Gabriel fra FC Midtjylland julegaver ud til børn fra familier med skrøbelig økonomi.

Overrækkelsen foregår i Midt- og Vestjylland, hvor forældre og skolepersonale har kunnet ansøge om en helt særlig oplevelse til børn, som trænger til en stjernestund.

”De her børn måtte ellers bare se på, mens deres venner finder fællesskab, glæde og kondi i den lokale sportsforening. Deres forældre har desværre ikke har råd til fodboldstøvler og medlemskab. Derfor er det en kæmpe glæde at give dem fri adgang til et fællesskab, vi selv sætter enormt meget pris på,” siger Aral Simsir, der er angriber hos FC Midtjylland, når han ikke er ude og sprede juleglæde.

Unge får hjælp til at finde job eller uddannelse
Bag gaveuddelingen står FCM Samfund, der er FC Midtjyllands afdeling for ”tilbagebetaling” til det samfund, som har skabt klubben. Organisationen er især kendt for projektet ”Sammen Går Vi På Banen”.

Det hjælper unge, der er gået i stå på grund af sygdom, ledighed eller misbrug. De unge får et kærligt skub, som hjælper over halvdelen af dem i varende job eller uddannelse.

Projektet bygger på superligaklubbens erfaring med at træne toptalenter indenfor fodbold, men kræver ikke interesse eller deltagelse i sport. Det er unge fra ”Sammen Går Vi På Banen”, der har pakket årets 210 tasker til lokale børn.

De unge og organisationerne Klubsamarbejdet og Guldminen hjælper også med at dele julegaverne ud. Det samme gør tidligere minister Helge Sander, som sidder i bestyrelsen af FCM Samfund.

Gaven, der bliver ved med at give
Tasken med sportsudstyr hjælper børnene ind i et givende og sundt fællesskab i den lokale sportsklub. Undersøgelser viser, at efter før børnene fik gaven, var kun hver tredje af dem medlem af en sportsklub. To år efter, de har fået gaven, er mere end fire ud af fem stadig medlem. 

Det er femte år i træk, at FCM Samfund deler julegaver ud i Midtjylland. I alt 1200 børn og unge har modtaget de bugnende sportstasker med fodboldstøvler, træningstøj, håndklæder, drikkedunke, et års medlemskab til en lokal fodboldklub og en billet til en 3F Superligakamp.

”Vores mål er at give så mange børn og unge som muligt adgang til en fodboldklub, hvor de møder stærke sociale relationer og fællesskaber,” fortæller Preben Rokkjær, CEO i FCM Samfund. Han fortsætter:

”Også de lokale sportsklubber får en gave. Vores undersøgelser viser, at de unge får ofte lokket deres forældre med i klubben. Antallet af aktive forældre i klubberne fordobles i forhold til før, familien fik julegaven.”

Gaveregnen er bl.a. betalt af FC Midtjyllands førsteholdstrup, der donerer 1000 kr. for hvert ligamål, de scorer i årets sidste tre måneder til julegaverne. Også FC Midtjyllands partnere, Vestjylland Forsikring, Rationel, ALPI, Fog & Venø samt DK Company har bidraget til gavefesten.

Kilde: FCM Samfund
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.